| Fahéjas kuglóf 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg margarin 25 dkg cukor 4 tojás 50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2,5 dl tej 2 ek. porcukor 1 csipet só ízlés szerint fahéj (kb. 2 kk.) Elkészítés: Kézi robotgéppel a puha margarint a cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval.Hozzáadjuk a fahéjat. 4-5 adagra osztjuk a liszt keveréket, felváltva a tejjel, beledolgozzuk a margarinos masszába Először kevés lisztet öntünk a masszába, elkeverjük, ezután kevés tej következik. Ezt felváltva ismételjük míg a liszt és a tej el nem fogy. Csak annyi folyadékot keverjünk a tésztához, hogy ne legyen túl folyékony! A kevert tészta akkor jó ha sűrű, az a massza nem esik le a keverőbetétről. A sütőt 200° C –ra előmelegítjük. A mazsolát leszárítjuk és a masszába szórjuk. A kuglóf formát kikenjük margarinnal. A tésztát bele simítjuk a sütőben kb.: 60 percig sütjük. Alufóliával takarjuk le a tetejét akkor nem ég meg. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e. Ha ragad a tűre akkor még tovább sütjük. Sütés után néhány percig hűlni hagyjuk a formában majd rácsra borítjuk. Tálaláskor porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: bettus08 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |