| Fahéjas isler receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 4-5 tojás sárgája őrölt fahéj 1 üveg /o,75/ kajszilekvár 1 ét és 1 tej tortabevonó kevés étolaj szines tortadara Elkészítés: A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot a fahéjat és a tojásárgájával összegyútjuk. Fél cm vastagra nyújtjuk, közepes pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, előmelegítet sütőben, sütőlemezen aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt,egy teáskanál lekvárral kettesével összeragasztjuk. Másnap a gőz felett felolvasztot és étolajjal higított csokiba mártogatjuk, majd a tetejét megszórjuk a színes tortadarával. Tanácsok: Kb. 40-44 db lesz belőle. A szines tortadarától mutatósabb lesz. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cserebogár8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |