| Almás-fahéjas kevert receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5-6 db alma 1 bögre cukor 1,5 bögre rétesliszt 3/4 bögre olaj 3 tojás 1 evőkanál fahéj 1 citrom lereszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 10-15 dkg durvára vágott dió a tetejére /a bögre mérete: 3 dl/ Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzákeverjük a citromhéjjal. A fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd legvégén az almákat beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe terítjük, a diódarabokkal megszórjuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: zena01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |