| Fahéjas-almás leveles tészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A töltelékhez 1 kg alma 3 ek cukor (de ízlés szerint) fahéj ízlés szerint A tésztához 50 dkg leveles tészta 50 g búzadara A tetejére 1 ek porcukor 2 csipet vaníliás cukor Elkészítés: Az almát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tűzálló edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd puhára pároljuk teljesen megfosztva a levétől. Miután elkészült, fahéjat adunk hozzá, majd kihűtjük. A leveles tésztát mm-nyi vékonyságúra nyújtjuk, négyzet formára vágjuk, majd 1 ek-nyi alma tölteléket teszünk a közepére, de előtte egy pici búzadarát szórunk alá. A négyzeteket háromszög formára alakítjuk, majd a széleit villával összenyomjuk. Aranysárgára sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. sütési hőfok: 150°C A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |