Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-almás leveles tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez
1 kg alma
3 ek cukor (de ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint
A tésztához
50 dkg leveles tészta
50 g búzadara
A tetejére
1 ek porcukor
2 csipet vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tűzálló edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd puhára pároljuk teljesen megfosztva a levétől. Miután elkészült, fahéjat adunk hozzá, majd kihűtjük.
A leveles tésztát mm-nyi vékonyságúra nyújtjuk, négyzet formára vágjuk, majd 1 ek-nyi alma tölteléket teszünk a közepére, de előtte egy pici búzadarát szórunk alá.
A négyzeteket háromszög formára alakítjuk, majd a széleit villával összenyomjuk. Aranysárgára sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
sütési hőfok: 150°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas tészta » Kelt tésztában sült virsli » Fokhagymás főtt tészta » Leveles töpörtyűs pogácsa
» Hagymás tejszínes tészta » Leveles hagymás lepény » Hideg tésztasaláta » Tésztás túró rudi
» Lencsés tésztasaláta » Diós rakott tészta » Gombás-kolbászos tészta » Pizzatészta házilag
» Cukkinis kagylótészta » Beigli tészta sütőporral » Édes-savanyú tésztasaláta » Töltött lasagnetészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.