| Ez kínai-Max konyhájából receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók, 4 személyre: - 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad) - 4 tojás - 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is - 2 tk sűrített paradicsom - 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam) - 3 ek szezámmag - 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék Elkészítés: A csirkecombot lebőrözöm és kicsontozom, a húst ujjnyi csíkokra vágom, a csontból és a bőrből főzök egy alaplevet, azt elteszem ínségesebb időkre. A szezámmagot egy serpenyőben, szárazon megpirítom A tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a paprika krémet/krémeket, és jól elvegyítem. A keményítőt egy kis vízzel kikeverem, majd a szezámmaggal a paprikás tojáshoz adom. Ebbe a pácba beleforgatom a csirkét, és hagyom érni legalább 2-3 órát, de akár egy egész éjszakát is lehet.Ha egy egész éjjel pácoljuk, akkor tegyük hideg helyre, de sütés előtt legalább 2 órával előbb vegyük ki a hidegről. Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |