| Epres -túrós palacsinta eperszósszal receptTésztafélék Hozzávalók: Töltelék: - 50 dkg túró - 1 dl habtejszín Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer, és annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg de túl sűrű se legyen a tészta. A végén dolgozok bele 1 ek olajat is . - vanília aroma - eper - porcukor Szósz: - eper - cukor Elkészítés: A túrót összekeverem a habtejszínnel, teszek bele kevés vanília aromát, ízlés szerint porcukrot( 1- 2ek) és alaposan összekeverem. A palacsinta közepére teszek hosszan elkenve, bőven mehet rá, és szeletelek rá epret, majd feltekerem. A maradék epret botmixerrel zúzom, cukrot szórok rá, hűtöm. A palacsintákat porcukrozom, majd szósszal leöntöm! Isteni desszert, kiadós leves után is kitűnő! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |