| Argentin palacsinta II. receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, 10 dkg darált dió, 4 dkg zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, csípős pirospaprika, olaj, vaj, só Elkészítés: A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk. Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat. Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |