| Epres tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 6 személyre: • 50 dkg eper • 1 citrom leve • 1 tasak vaníliás cukor • 6 evőkanál narancslikőr • 15 dkg babapiskóta • 25 dkg mascarpone sajt • 2,5 dl natúr joghurt • 3 evőkanál porcukor • A díszítéshez: citromfűlevelek Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk˘. Elkészítés: A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. A narancslikőrrel mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk velük egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták. A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk, és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a krémre szórjuk a maradék epret, és citromfűvel díszítve kínáljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 347 kcal A receptet beküldte: Szil07 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |