| Epres pezsgőkrém mogyorós Valentinával receptFagylaltok Hozzávalók: Pezsgőkrém:-2dl édes pezsgő -3 tojássárgája -10dkg cukor -2dl tejszín Eperkrém:-20dkg eper -10dkg cukor -pici víz -2dkg vanília izű puding Mogyorós Valentina: marcipánszív:6 tojás 12dkg cukor 16dkg liszt pici sütöpor krém:35dkg margarin 20dkg porcukor fél l tej 1 csomag vanilia- vagy mogyorópuding 5 evökanál nutella máz:40dkg marcipán Elkészítés: A pezsgőt a tojássárgával,a cukorral összemelegítjük,habosra keverjük lassú tűzön.Ha kihűlt,belekeverjük a felvert tejszint.A 20dkg epret a 10dkg cukorral,pici vizzel összefözzük. Ha forr,2dkgvanilia izű pudinggal felfözzük.Ha kihűlt,rétegezzük:pezsgőkrém,eperkrém.A tetejére friss epret teszünk. 6 tojásból,12dkg cukorból,a lisztből és a sütöporból két vékony piskotalapot sütünk sütöpapirral. A fél liter tejet felfözzük a pudinggal,kihütjük.Habosra keverjük a margarint a porcukorral,majd belekeverjük a kihűlt pudingot és a Nutellát.Megkenjük vele a piskotát,majd rátesszük a másikat.1-2 órát hütjük,majd szív alakúra kiszaggatjuk.A marcipánt kinyújtjuk és beburkoljuk a sziveket.Pici piros szivvel díszítjük. A receptet beküldte: Bugris Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |