Tutireceptek.hu fejléc

Epres minitorták kecskesajttal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg kecskesajt (lágy ízű és állagú kecskesajtot használtam)
4 ek görög joghurt
8 levél bazsalikom
3 ek méz (ízlés szerint)
30 dkg eper
37.5 dkg omlós tészta (készen vásárolt)

Elkészítés:
A felhasználásra kész tésztát kihengerí­tjük, azt a mini piteformát, amiben sütni szeretnénk, rárakjuk méret gyanánt a tésztára, és 1-1,5 cm ráhagyással késsel körbevágjuk (ismételve addig, amí­g a tészta tart) - így megkapjuk a tésztakosarak alapjául szolgáló körlapokat.
Belerakjuk a piteformákba a tésztakarikákat, a szélüket csinosan meghajtogatjuk. Mindegyikbe teszünk egy kis marék szárazbabot (hogy lesúlyozza a tésztát), és 10 perc alatt elősütjük. Aztán a babot kiszedjük, és készre sütjük a tésztakosárkákat.
Amíg sül, a kecskesajtot és a joghurtot összekeverjük a mézzel, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot - kellemes krémállaga lett, nem túl híg, nem túl kemény.
A megsült tésztakosarakat hagyjuk kihűlni, csak aztán tesszük bele a krémet (6 kosár lett, ennyibe pont elég ez a krémmennyiség), a tetejére ráhalmozzuk az epret.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres pite » Epres pudingos piskóta » Epres-barackos-túrós-habos » Epres-túrós fincsi torta
» Bazsalikomos epres ital » Epres-kókuszos macskaszem » Epres parfé » Epres piskóta szeletek
» Epres habos sütemény » Epres tejszíntorta » Diétás epres túrótorta » Gyors epres süti
» Epres daiquiri » Zabos epres palacsinta » Epres madártej » Epres frissítö Ouzóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.