| Epres minitorták kecskesajttal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg kecskesajt (lágy ízű és állagú kecskesajtot használtam) 4 ek görög joghurt 8 levél bazsalikom 3 ek méz (ízlés szerint) 30 dkg eper 37.5 dkg omlós tészta (készen vásárolt) Elkészítés: A felhasználásra kész tésztát kihengerítjük, azt a mini piteformát, amiben sütni szeretnénk, rárakjuk méret gyanánt a tésztára, és 1-1,5 cm ráhagyással késsel körbevágjuk (ismételve addig, amíg a tészta tart) - így megkapjuk a tésztakosarak alapjául szolgáló körlapokat. Belerakjuk a piteformákba a tésztakarikákat, a szélüket csinosan meghajtogatjuk. Mindegyikbe teszünk egy kis marék szárazbabot (hogy lesúlyozza a tésztát), és 10 perc alatt elősütjük. Aztán a babot kiszedjük, és készre sütjük a tésztakosárkákat. Amíg sül, a kecskesajtot és a joghurtot összekeverjük a mézzel, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot - kellemes krémállaga lett, nem túl híg, nem túl kemény. A megsült tésztakosarakat hagyjuk kihűlni, csak aztán tesszük bele a krémet (6 kosár lett, ennyibe pont elég ez a krémmennyiség), a tetejére ráhalmozzuk az epret. Porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |