| Epres parfé receptFagylaltok Hozzávalók: 40 dkg eper 5 dkg cukor 5 dl tejszín 2 ek. porcukor 3 dl tejföl 1 citrom leve egy csipet étkezési levendula Elkészítés: Az epreket lecsumázzuk és méretüktől függően felezzük, vagy negyedeljük. A cukorral együtt egy serpenyőbe tesszük és ráfacsarjuk a citromot. Addig főzzük, míg sűrű, szirupos, de darabos lekvár állagot kapunk. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy az oldalain túllógjon, így majd könnyen ki tudjuk emelni a kifagyott parfét tálalás előtt. Ha az eper leve már teljesen besziruposodott, de az eper darabok még nem estek szét, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt. Ha már elkezdett habosodni, akkor adjuk hozzá a porcukrot, és úgy verjük keményre. A tejszínhabot összeforgatjuk a tejföllel és szórunk bele egy csipet étkezési levendulát. A lehűlt epret több részletben hozzáadva óvatosan beleforgatjuk, hogy szép márványos legyen. Az előkészített formába kanalazzuk, ráhajtjuk a fóliát és a mélyhűtőbe tesszük, ahol teljesen keményre fagyasztjuk. Fogyasztás előtt kicsivel vegyük ki, hogy könnyen szeletelhessük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |