| Szív torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tortába: - 17.5 dkg vaj (szobahőmérsélkleten) - plusz elég vaj a tepsi kivajazásához - 17, 5 dkg liszt - 1 tk sütőpor - 3 tojás lazán felverve - 17, 5 dkg porcukor - 1 tk vanília aroma - 23 centis szív alakú sütőforma - 5 ek málna lekvár tölteléknek A mázhoz: - 18 dkg porcukor - 1 tojásfehérje - 2 ek citromlé (vagy narancs) - 1/2 tk borkő - csipet só - 5 dkg pillecukor - 1 tk vanília aroma -világos rózsaszín ételszínező massza - a kedvenc édességeid, díszítésnek Elkészítés: - A lisztet és sütőport beleszitáljuk a tészta többi hozzávalójával egy tálba és jó alaposan összekeverjük. - Kivajazzuk a sütőformát, és sütőpapírral kibéleljük az alját (azt is levajazzuk). - Az összekevert tésztát beletöltjük a formába, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. - A mázhoz egy edény forró (de nem lobogó) víz tetejére üvegtálat teszünk. Beleöntjük a porcukrot, tojásfehérjét, sót, borkőt (az stabilizálja a tojásfehérjét). Addig keverjük, amíg az összetevők egybeolvadnak, és egyenletesen átmelegszik. Nagyon alacsony fokozaton kell melegíteni. - Hozzáadjuk a kis darabokra vágott pillecukrot, és hagyjuk beleolvadni. - Amikor a torta kihűlt, levesszük a mázat a tűzről, és egy kis rózsaszín ételfestékkel színezzük. - Amíg a máz még meleg, robotgéppel pár perc alatt habosra verjük. - A tortát félbe vágjuk, megkenjük málna lekvárral. - A mázat a kész torta tetejére és oldalára kenjük. Ezt gyorsan kell csinálni, mert a máz egyből keményedni kezd. - A tortát díszítésnek körberakjuk a kedvenc édességeinkkel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |