| Empanadas tonhallal receptHalas ételek Hozzávalók: A tésztához 340 g finomliszt 10 dkg vaj 1 db tojás 80 ml víz 1 tk só 1 tk ecet 1 db tojás (a kenéshez) A töltelékhez 160 dkg tonhalkonzerv (2 doboz) 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db zöld kaliforniai paprika 140 g sűrített paradicsom 2.5 ek tejföl só ízlés szerint bors ízlés szerint 8 db olajbogyó (ízlés szerint) Elkészítés: elkészítés A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük. Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz. Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással. A korongokat megtöltjük a töltelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: tamtamano Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |