| Elefánt könny receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 9 db tojásfehérje 6 db tojássárgája 3 evőkanál liszt 3 evőkanál kakaópor 1/2 csomag sütőpor 6 evőkanál porcukor 1 csipet só A töltelékhez: 3 db tojássárgája 3 evőkanál porcukor 3 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tej 15 dkg margarin 1 evőkanál porcukor 2 db banán Tetejére: 1 tábla csokoládé 5 dkg vaj Elkészítés: A tészta elkészítéséhez a 9 tojás fehérjét, a csipet sóval verd kemény habbá. A habot verve add hozzá a porcukrot. Ha már szép fényes a tojáshab, add hozzá a tojássárgákat, a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tésztát kizsírozott és sütőpapírral (azt is zsírozd be) bélelt nagy gáztepsiben süsd meg. Ha a tészta megsült azonnal vedd le a sütőpapírt és a tésztát – egy konyharuhába téve – tekerd fel. A tekercset hagyd a konyharuhában kihűlni. Amíg a tészta hűl, főzd meg a krémet. A krémhez a tojások sárgáját keverd jól össze a porcukorral, majd add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, és a tejet. Keverd csomómentesre, aztán az egészet főzd meg (olyan lesz az állaga, mint a pudingnak), majd hagyd kihűlni. Közben 15 dkg margarint keverj ki egy kanál porcukorral, aztán keverd a kihűlt krémhez. A kihűlt tésztát tekerd szét. Kend rá a krémet, s fektess rá két banánt egészben. Tekerd fel, s a tetejét vond be csokimázzal. Tanácsok: A csokoládémázhoz akármilyen tej- vagy étcsoki megteszi, ezek általában sokkal olcsóbbak és szinte mindig jobbak, mint a tortabevonók. A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |