| Egyszerű meggyes-pudingos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 1 evőkanál kakaó 30 dkg kristálycukor 1 csomag sütőpor 40 dkg margarin 1 db tojás 1 üveg meggybefőtt (magozott) 1 db bonbonmeggy aroma 20 dkg babapiskóta (kerek) 2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej 1 tábla tortabevonó 1 kevés tej Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a kristálycukor és a margarin felét + a tojást összegyúrjuk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és kilisztezett tepsiben készre sütjük őket. 2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet. 3. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a margarin másik felét és az aromát, majd habosra keverjük. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémhez adjuk, és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát. 4. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük. Igazán finom és mutatós sütemény. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |