| Mikulás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A tetejére 15-20 dkg fagyasztott gesztenyemassza A krémhez 0,5 dl rum 20 dkg porcukor 20 dkg Rama 1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor 5 dl tej 15 dkg fagyasztott gesztenyemassza 1 dkg szalakáli 0,5 dl tej (kb) 1 tojás 10 dkg porcukor 15 dkg Rama 35 dkg liszt Elkészítés: Elkészítés 1.A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután 4 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalán, közepes lángon (170-180 fokon), 12-15 perc alatt megsütjük. 2.A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel, meg a rummal ízesített, felengedett, áttört gesztenyével simára keverjük. 3.A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből. Végül a felengedett gesztenyét ráreszeljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |