| Egyiptomi Besarah receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg lóbab 2 fej fokhagyma 2 fej vöröshagyma 1 csokor korianderlevél (vagy 1 mokkáskanál őrölt koriandermag) 1 csokor petrezselyemzöld 2 dkg köménymag 1 csipetnyi őrölt bors 4 evőkanál olívaolaj 2 dkg mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított menta) Elkészítés: A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje. Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főzzük. Ezután az egészet áttörjük, majd a gépbe beletesszük a borsot, a köményt és újból felfőzzük. Ezalatt a másik, vékony karikákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, és ebbe tesszük a felfőtt babpürét. Elkeverjük, meghintjük mentával, megsózzuk és tálaljuk. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |