Tutireceptek.hu fejléc

Egyiptomi Besarah recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg lóbab
2 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 csokor korianderlevél (vagy 1 mokkáskanál őrölt koriandermag)
1 csokor petrezselyemzöld
2 dkg köménymag
1 csipetnyi őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
2 dkg mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított menta)

Elkészítés:
A babot egy napig hidegvízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje.
Lecsurgatjuk, majd bő vízben karikára vágott vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és korianderrel együtt másfél óráig főzzük.
Ezután az egészet áttörjük, majd a gépbe beletesszük a borsot, a köményt és újból felfőzzük. Ezalatt a másik, vékony karikákra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, és ebbe tesszük a felfőtt babpürét. Elkeverjük, meghintjük mentával, megsózzuk és tálaljuk.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyiptomi diós korongok » Egyiptomi álom » Csongrádi ostorrétes. » Olasz krémsajtleves
» Bolgár ünnepi leves » Póréhagymakrémleves » Kukoricamálé cimbi módra » Betyár zöldbableves
» Gyümölcs leves 1 » Csülkös krumplileves » Krumplis gánica másképp » Csípős fokhagymás pecsenye
» Gyümölcsleves főzés nélkül » Tejszínes körteleves » Savanyú bab csülökkel » Laktató rántott leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.