| Egyiptomi álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 2x 5 tojásfehérje 5 evőkanál cukor 100 g darált dió 1 evőkanál liszt Krém 1 10 tojássárgája 10 evőkanál cukor 8 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő 600 ml tej 250 g vaj 5 evőkanál porcukor 1 darab Dr. Oetker Aroma vanília Krém 2 300 g cukor 200 g darát dió 300 ml tejszín Elkészítés: A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől. Krém1: A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, vanília aromával, Gustin keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot. Krém2: A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük. Összeállítás:Tészta- krém1-krém2-tészta-krém1-krém2 A tetején villával hullámokat húzhatunk díszítésként és a félretett diós grillázsdarabokkal megszórhatjuk. Tanácsok: Sütnijó.hu A receptet beküldte: Marcsietta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |