| Egyiptomi diós korongok receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg mandula 10 dkg porcukor 1 teáskanál rózsaszirup 1 db (1 kávéskanál reszelt héj) narancs 1 db (fehérje) tojás 2 evőkanál reszelt dió 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Forrázzuk le a mandulát és daráljuk le, majd keverőgépben keverjük formálható masszává a porcukorral, a rózsasziruppal, a reszelt narancshéjjal, és egy-két kanál tojáshabbal. Majd vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és nyomjuk laposra. Forgassuk bele a megmaradt tojáshabba, végül a dió és cukor keverékébe. A sütőt melegítsük elő langyosra és kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára a korongokat. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |