| Egybesült vagdalt kelkáposztában receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 3 főtt tojás + 1 egész tojás, 10 dkg szeletelt baconszalonna, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 8 kelkáposztalevél, 1 piros kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kapribogyó, 1 dl natúr joghurt, 3 dl marhahúsleves (kockából), 2 evőkanál főzővaj, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors, 2 evőkanál olaj Elkészítés: A kelkáposztaleveleket forrásban levő sós vízben 2 percig főzzük, majd leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát kockákra daraboljuk, és forró zsiradékban együtt megpároljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd félretesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a kapribogyót és a joghurtot. A vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, összedolgozzuk a párolt zöldségekkel, és 1 tojással. A kemény tojásokat a hús közepére helyezzük, és a húst henger alakúra formázzuk. Szétterítjük a káposztaleveleket, beborítjuk szalonnával, és a közepére fektetjük a hústekercset. Betakarjuk a káposztával, és átkötjük cérnával. A sárgarépát, póréhagymát felkarikázzuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe fektetjük a húst, mellé halmozzuk a zöldségeket, felöntjük marhahúslevessel, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk. Hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük, és a sült zöldségekkel, vagy krumplipürével tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |