| Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel receptLevesek Hozzávalók: 1 kg édesburgonya 2 sárgarépa 1 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 8 dl zöldség alaplé 3 dl tejszín sajt, olívaolaj, só Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük. Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot. Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk. Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |