Tutireceptek.hu fejléc

Édesanyám savanyú káposztája recept

Kategória:


Hozzávalók:
Káposzta, só, kenyér

Elkészítés:
A káposztát legyalulom, majd egy vájdlingban sózom. Kilogrammonként kb. 3 dekát számítok. Egy óra múlva üvegekbe teszem és langyos vízzel felöntöm. A tetejére kenyérszeletet teszek, majd letakarom egy kistányérral. Az üveget ablakpárkányon, vagy erkélyen 6-8 napig érlelem. Ha időközben fogy a leve, azt vízzel öntöm fel.
Ezt a káposztát nem kell úgy kimosni, mint a klasszikus (például vecsési) savanyú káposztákat.
Ebből a házilag savanyított káposztából készülnek a különféle típusú káposztás ételek


A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú sertésszeletek » Édes-savanyú sertéscsíkok » Vödrös savanyúságom » Bajor savanyú pecsenye
» Édes-savanyú csirkemáj » Savanyú raguleves » Savanyú krumplifőzelék » Péter töltött káposztája
» Savanyú káposzta lencsével » Dobálós savanyúság » Savanyú tojás melegen » Édes és savanyú
» Savanyúleves káposztával » Savanyúkáposzta leves » Savanyú-édes leves » Savanyú tojásleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.