| Duplasajtban sült paradicsomos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé vagy csirkecomb só sültcsirke fűszersó 10 dkg reszelt parmezán sajt (készen kapható) 2-3 ek zsemlemorzsa 3 tojás oregano, kakukkfű, chili 6 gerezd fokhagyma 1 doboz darabolt paradicsom konzerv (40 dkg) 1 doboz babkonzerv (paradicsomos lében) tetejére reszelt sajt olivaolaj pácoláshoz, sütéshez Elkészítés: A fél csirkemelleket lemossuk, 4-5 darabba vágjuk (combokat egészben hagyjuk), sültcsirke fűszersóval enyhén megszórjuk. Üvegtálba karikákra vágott fokhagymával rétegezzük, minden réteget meglocsolunk egy kevés olivaolajjal. 1-2 órára, de legjobb ha egész éjszakára hűtőben pácoljuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást felverjük. A húst először felvert tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajon átforgatjuk, kisütjük. A darabolt paradicsomot sóval, borssal, chilivel, oreganoval, kakukkfűvel ízesítjük. Pici cukrot és fokhagymát, esetleg hagymakarikákat is tehetünk bele. A babkonzervet belekeverjük. Tűzálló tálba öntjük a paradicsomos mártás 2/3-át, ráfektetjük a bundázott húst, majd befedjük a maradék mártással. Tetejére sajtot reszelünk. Forró (200 C) sütőben addig sütjük amíg a sajt szépen rápirul (35-40 perc). Főtt tésztával tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 710 kcal A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |