| Dupla csokis mascarponeszelet receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz 10 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 10 dkg tejcsokoládé 25 dkg mascarpone 1 dl habtejszín Elkészítés: Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe. Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |