| Dulcsásza (erdélyi román recept szerint). receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 kg. gyümölcs (lehet vegyesen is), 2 kg. koronás befőző kristálycukor Elkészítés: A gyümölcsöket kiválogatjuk, csak az ép és egészséges darabokat tarjuk meg. Ha magvas gyümölcs is van köztük, akkor kimagozzuk, majd az egészet feldaraboljuk és megszórjuk a koronás cukor kétharmadával. Csavaros üvegeket veszünk, az aljára ujjnyi vastag cukrot szórunk, majd belehalmozzuk a gyümölcsöt és a tetejére is kb. ujjnyi vastag cukorréteget szórunk. Ha közben képződött gyümölcslé, akkor aláöntjük. Az üvegeket lezárjuk, nagyobb edénybe tesszük és langyos vizet öntünk bele, amit lassú forralással felforralunk, és kb. kb. l5 percig gyöngyözve hőn tartunk. Kiéve óvatosan lehűtjük, végül hűvös helyen tároljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |