Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros töltött káposzta (sváb recept) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg kolbászhús,
25 dkg rizs,
1 kg savanyú káposzta,
2 hagyma,
(18-20 savanyított káposztalevél),
2 babérlevél,
15-20 szem egészbors,
1+1 ek zsír, 1 ek liszt,
2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma,
1 pohár tejföl.

Elkészítés:
A savanyúkáposztát kimosom és egy nagy fazékba teszem. A rizst puhára fõzöm és lecsepegtetem (használhatok gyors rizst is). A hagymát finomra vágom és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinsztelem. Összegyúrom a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és vizes kézzel gyerekökölnagyságú gombózokat formálok. A gombócokat beágyazom a káposzta közé és felöntöm mintegy 6 deci vízzel. Beleteszem a babérlevelet és a borsot és lefedve, lassú tûzön mintegy 2 órán keresztül fõzöm. A végén kiszedem a gombócokat és berántom a zsírból, lisztbõl és finomra vágott fokhagymából készült rántással. Visszateszem a gombócokat és még egyszer összeforralom. Tejföllel és puha kenyérrel forrón tálalom.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval Töltött Zsemle » Töltött cukkíni.... » Székelykáposzta diétásan » Töltött csörögefánk
» Gombával töltött karaj » Káposztás krumplifasírt » Alföldi káposztás csülök » Gombás töltött csirke
» Túróval töltött narancs » Töltött dagadó erdélyiesen » Töltött libanyak » Velővel töltött csirke
» Töltött ostya II. » Toros káposzta » Kókuszos káposzta saláta » Tojással töltött borda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.