| Disznótoros töltött káposzta (sváb recept) receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kg kolbászhús, 25 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 2 hagyma, (18-20 savanyított káposztalevél), 2 babérlevél, 15-20 szem egészbors, 1+1 ek zsír, 1 ek liszt, 2 kk só, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl. Elkészítés: A savanyúkáposztát kimosom és egy nagy fazékba teszem. A rizst puhára fõzöm és lecsepegtetem (használhatok gyors rizst is). A hagymát finomra vágom és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinsztelem. Összegyúrom a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és vizes kézzel gyerekökölnagyságú gombózokat formálok. A gombócokat beágyazom a káposzta közé és felöntöm mintegy 6 deci vízzel. Beleteszem a babérlevelet és a borsot és lefedve, lassú tûzön mintegy 2 órán keresztül fõzöm. A végén kiszedem a gombócokat és berántom a zsírból, lisztbõl és finomra vágott fokhagymából készült rántással. Visszateszem a gombócokat és még egyszer összeforralom. Tejföllel és puha kenyérrel forrón tálalom. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |