| Diós sütemény vaníliás krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 5 db tojás 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg cukor 2 evőkanál forró víz 15 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 10 dkg darált dió Krémhez: 3 púpozott ek finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 1 db vanília (rúd) 1 ek vaníliás pudingpor 4 dl tej 15 dkg cukor 20 dkg margarin (vagy vaj) Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral és vanília cukorral habosra keverjük robotgéppel. Amikor már jó habos lesz, beletesszük a forró vizet, és tovább keverjük kb. 3 percig. Utána keverjük össze a lisztet a sütőporral, és tegyük rá (vagy szitáljuk) a cukros-tojásos masszához, majd tegyük rá a diót. Óvatosan keverjük össze fakanállal. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és szépen elsimítjuk. Közepes hőmérsékleten süssük készre, majd hagyjuk kihűlni a tésztát. Krémhez A lisztet, vaníliás cukrot, vanília rúd belsejét, pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és lassú tűzön főzzük, míg be nem sűrűsödik (én teszek bele egy kanál darált diót is). Ezután hűtsük ki a krémet teljesen hidegre. A margarint vagy vajat keverjük habosra a cukorral, és utána keverjük össze a kihűlt krémmel, amíg jó habos masszát kapunk. Kenjük a kihűlt tészta tetejére, és tegyük be egy-két órára a hűtőbe, utána szelhetjük. Lehet reszelni rá csokit, vagy olvasztott csokit önteni rá, de magában is nagyon finom! sütési hőfok: 160°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |