| Vaniliás-mézes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 400 g finomliszt 200 g porcukor 50 g vaj 2 tojás 2 evőkanál méz 2 evőkanál kakaópor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 1 kk. őrölt fahéj Krémhez: 3 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 200 g porcukor 250 g vaj vagy margarin 1 cs. vaníliás cukor 1 kk. őrölt fahéj Elkészítés: 1. A tésztához gőz felett megolvasztom a vajat, majd hozzákeverem a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat is, és addig kevergetem, míg egyneművé nem válik. Végül hozzáadom a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és alaposan összegyúrom a tésztát.Folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem. 2. Amíg hűl, elkészítem a krémet. A pudingporokat 1-2 evőkanál tejjel simára keverem, majd a maradék tejjel sűrűre főzöm. A margarint kikeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, és a fahéjjal együtt a teljesen kihűlt pudinghoz keverem. 3. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, és egyenként vékony lapokat nyújtok, villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjon fel sütés közben. Lisztezett, zsírozott tepsi hátulján 170 fokon, kb. 8 – 10 perc alatt készre sütöm (a mézes lapok nagyon gyorsan megsülnek!). 4. A lapokat megtöltöm a krémmel, és egy éjszakát állni hagyom. Másnap megpuhul, és szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálalom. Tanácsok: Tipp: Porcukor helyett olvasztott csokival is díszíthetjük a tetejét. 10 dkg olvasztott csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztunk, és a megtöltött sütemény tetejére simítjuk. A receptet beküldte: lolita13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |