| Túrós körtetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy zabpehelyliszt, 1 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál joghurt, csipet só, egy evőkanál cukor. A krémhez: 25 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 1 citrom, 2 evőkanál cukor, 2 tojás, 5-6 kicsi, kemény húsú körte, 3 evőkanál baracklekvár, kakaópor. Elkészítés: A lisztet és a sütőport összekeverjük, azután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, aztán egy órán át pihentetjük a hűtőben. Fél óra elteltével nekiláthatunk a krém készítésének. A tehéntúrót összekeverjük egy citrom levével, tejföllel és két tojássárgájával, végül hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Közben hámozókéssel kivájjuk a felezett körték magházát. (Ha a gyerek nem szereti a körtehéjat, hámozzuk meg.) Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, valamivel nagyobb körlapot nyújtunk belőle, mint a tortaforma alapja, majd a kivajazott formába helyezzük. Rásimítjuk a túrókrémet, beletesszük a kivájt körtéket. A lekvárt felforraljuk, majd ráöntjük a körtékre. 160 fokos sütőben ötven perc alatt aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |