| Diákpalacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg liszt 4 dl tej 1 dl víz 4 tojás + 2 tojássárgája 1 evőkanál cukor csipetnyi só 7 dkg vaj A töltelékhez 5-5 dkg mogyoró, mandulaforgács és mazsola 3 evőkanál méz 4 narancs 1 citrom 2 evőkanál cukor 3 dkg vaj Elkészítés: A lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tej és a víz felét, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat meg a tojássárgákat, a cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a maradék folyadékot. Sima masszává dolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A mogyorót, a mandulát és a mazsolát a mézzel összekeverjük. 2 narancs és a citrom levét kinyomjuk, és a cukorral sziruppá főzzük. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a mézes gyümölcsökkel megtöltjük, és feltekerjük. Kivajazott sütőlapra tesszük a palacsintákat, tetejüket vajjal megkenjük, és mogyoróval megszórjuk. A narancsot gerezdekre szedjük, ezt a palacsinták köré rakjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Néhány percig sütjük, majd tálaljuk. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |