| Strudli (sváb étel) receptTésztafélék Hozzávalók: 60 dkg liszt 4 tojás 0,5 dl olaj + sütéshez 4-5 dl 2.5-3 dl kefír 5-6 ek.cukor 1. cs vaníliás cukor 15 dkg szilvalekvár (vagy más, savanykás lekvár) 1 kk. só Elkészítés: A tésztához a lisztet a tojások sárgájával, olajjal, 1 kávéskanál sóval, és annyi kefírrel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kapjunk. (Jól ki kell dolgozni!)Ezután 15-20 percet letakarva pihentetjük. Fél cm vastagságúra nyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét 5-6 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta egyik felét megkenjük a lekvárral, a másikat a tojáshabbal (a szélekre ne tegyünk, mert majd nem ragad össze). Úgy hajtjuk félbe, hogy a töltelékek ne keveredjenek egymással. A széleket jól összenyomkodjuk, majd derelyemetszővel kb. 10x10 cm-es táskákra elvágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Tanácsok: Megtölthető kapros juhtúróval, vagy sós-borsos tört krumplival is. A széleket jól össze kell nyomni, különben kifolyik a töltelék ( az olajban sült lekvár nem valami jószagú :-). Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 550 kcal A receptet beküldte: vaktyúk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |