| Szilvás gombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg. burgonya 10 ek.liszt 1 tojás 1 ek. olaj 1 kk. só 1 kg.szilva 10-15 dkg.vaj zsemlemorzsa Elkészítés: A burgonyát héjában megfôzzük,még melegen megtisztítjuk és burgonyatörôn átnyomjuk.Miután kihûlt,hozzáadjuk a lisztet,tojást,olajat,sót és összegyúrjuk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk,tenyérnyi négyzetekre vágjuk,ráhelyezzük a kimagvalt szilvát és gombócokat formálunk belôle. A gombócokat bô,lobogó sós vízbe tesszük,kifôzzük,majd leszûrjük,forró vízzel leöblítjük,pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tanácsok: A magok helyére,a szilvába szoktam tenni kevés fahéjjal vegyített cukrot,nagyon finom íze lesz tôle a szilvának. A receptet beküldte: birogaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |