| Datolyás-gránátalmás narancssaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6 adag: 4-5 szép nagy narancs méz fahéj 1 marék dió 8 szem datolya friss menta 1 gránátalma Elkészítés: A narancsokat egyforma vastagságú karikákra szeleteljük, úgy, hogy a fehér keserű héja ne legyen rajta. Ezt a következőképpen tesszük: A narancs laposabb végéből levágunk egy kis szeletet, épp annyit, hogy stabilan megálljon egy vágódeszkán. Egy éles késsel felülről indulva vastag szeleteket vágunk függőlegesen a héjából, azaz úgy pucoljuk meg, hogy a végén egy csak a narancs húsából álló golyó keletkezzen. Ezt szeletekre vágjuk, és egy lapos tányéron szépen elrendezzük. (A szeletelésnél kicsorgó levet ráöntjük). A datolyát és diót apróra vágjuk. A narancsra mézet csurgatunk, megszórjuk a fahéjjal, és rátesszük a diót, a datolyát, valamint a gránátalma magokat. Néhány levél friss mentával díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |