| Paradicsomos ragu receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg friss paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom 10 dkg húsos szalonna kb. 2 kanál olaj 1 vöröshagyma 1-2 duci fokhagymagerezd só, bors, morzsolt bazsalikom Elkészítés: A paradicsomot leforrázom, majd lehúzom a héját, fölaprítom. Ha konzervet használok, az már meg van hámozva, csak fölaprítom. A szalonnát kockákra vágom, olajon zsírjára pirítom, és szűrőkanállal kiszedem. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a hagymát, a végén belenyomom a fokhagymát is, majd hozzáadom a paradicsomot és egy kis morzsolt bazsalikomot. Sűrűsödésig főzöm, végül sózom, borsozom és hozzáadom a szalonnapörcöt. Kifőzött tésztára szoktam tenni ezt a ragut. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |