| Dalmata receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 80 g vaj 150 g cukor 1 db tojás ¼ tk szódabikarbóna 1 ek kakaó 170 g liszt Krém: 250 g túró 70 g cukor 100 g tejföl 1 tk étkezési keményítő 1 cs vanília Elkészítés: Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is. Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz. Az ¼-ét tegyük félre. A többi tésztával béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, az oldalán a tészta 3-3,5 cm magasságig legyen. Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe. A töltelékhez a tejfölben keverjük el a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, forgassuk össze a túróval. A félretett tésztából formáljunk golyókat és finoman nyomkodjuk bele a túró krémbe. Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |