Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács, ami rögtön puha recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1/2 ek. szódabikarbóna
17 dkg porcukor
2, 5 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás + 1 sárgája
20 dkg méz
25 dkg margarin

Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverjük és fészket készítünk a közepébe. A margarint feldaraboljuk, beletesszük a tojásokat és a mézet. Fokozatosan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A többi a szokásos: nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, írókázzuk.

Tanácsok:
Én egyszerre csak a felét kezdem kinyújtani és mindig gyorsan kell dolgozni vele, ne ragadjon. Utána a maradék pár percre bekerül a mélyhűtőbe így nem lesz ragacsos. A tepsibe csak sütőpapírt tettem, könnyen feljön róla. Sütési idő kb 6-7 perc volt.

Kezdőknek érdemes ezzel a recepttel próbálkozni a biztos siker miatt.


A receptet beküldte: barackmag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács, cukormázzal » Mézeskalács.... » Pöti mézeskalácsa » Mézeskalács ízű joghurt
» Karácsonyi mézeskalács » Puha mézeskalács » Gyors és puha mézeskalács » Boszorkányos mézeskalács
» Adventi mézeskalács » Puha mézeskalács II. » Mézeskalács 100 db-os » Mézeskalács házikó kerttel
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Hagyományos mézeskalács » Formatartó mézeskalács » Mézeskalács likőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.