| Mézeskalács, ami rögtön puha receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 1/2 ek. szódabikarbóna 17 dkg porcukor 2, 5 ek mézeskalács fűszerkeverék 1 egész tojás + 1 sárgája 20 dkg méz 25 dkg margarin Elkészítés: A szárazanyagokat összekeverjük és fészket készítünk a közepébe. A margarint feldaraboljuk, beletesszük a tojásokat és a mézet. Fokozatosan összegyúrjuk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. A többi a szokásos: nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, írókázzuk. Tanácsok: Én egyszerre csak a felét kezdem kinyújtani és mindig gyorsan kell dolgozni vele, ne ragadjon. Utána a maradék pár percre bekerül a mélyhűtőbe így nem lesz ragacsos. A tepsibe csak sütőpapírt tettem, könnyen feljön róla. Sütési idő kb 6-7 perc volt. Kezdőknek érdemes ezzel a recepttel próbálkozni a biztos siker miatt. A receptet beküldte: barackmag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |