| Grízes mézes kérmes receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTÁHOZ: - 50 dkg liszt - 15 dkg porcukor - 6 dkg vaj - 2 evőkanál méz - 1 kávéskanál szódabikarbona - 2 tojás - 4 ek. tejföl KRÉMHEZ: - 25 dkg porcukor - 20 dkg margarin - 6 dl tej - 5 csapott evökanál búzadara - barack lekvár/vagy egyéb/ - 1 tábla tortabevonó A KÉPET A 20. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD. Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. 2. A tésztát 4 részre osztjuk, majd 4 lapot nyújtunk belőle. 3. Tepsi hátán, 160°-on kb. 12-15 perc alatt megsütjük. 4. Közben a darát megfőzzük a tejjel, hagyjuk kihűlni. 5. A margarint elkeverjük a porcukorral, majd a kihűlt darával. 6. Első lapra rákenjük a töltelék felét. 7. Ráhelyezzük a 2. lapot megkenjük a lekvárral. 8. 3. lapot rátesszük, megkenjük a maradék krémmel. Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztunk. Másnapig pihentessük a hűtőben, majd tetszés szerint felvághatjuk. A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |