Tutireceptek.hu fejléc

Madeleine recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 kagylós madeleine-formához:
2 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
7 dkg cukor
7 dkg liszt
1/2 citrom
5 dkg vaj
étcsokoládé
kókuszreszelék a mázhoz

vaj
liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:
Olvasszuk meg, majd hűtsük szobahőmérsékletűre a vajat. Verjük fel a tojásokat a vaníliával és a sóval, adjuk hozzá a cukrot, és legalább 5 percig keverjük, amíg habos lesz a teteje. Kis adagokban adjuk hozzá a lisztet, mindig újra átkeverve, majd a citrom reszelt héját és pár cseppet a citrom levéből. Végül adjuk hozzá a vajat. Sütés előtt lehalább egy órát pihentessük a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk és szórjuk ki liszttel a formákat. Kanállal adagoljuk a tésztát a kivajazott mélyedésekbe. A sütő középső rácsán, légkeverés nélkül, kb. 15 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a kidudorodó tetejét megnyomva magától visszaugrik. Ízlés szerint gőz felett felolvasztott keserű csokoládéba, majd kókuszreszelékbe mártogatjuk a kagylók egyik felét.

Tanácsok:
A kisütött mennyiség csupán két embernek elegendő csemege hideg téli estékre. :-)


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos madeleine » Csokis madeleine » Mandulás madeleine » Gesztenyés-meggyes rétes
» Kabinetpuding » Ferdinánd- tekercs » Juharszirupos-diós pite » Joghurttorta egyszerű
» Epres joghurttorta » Csokiskocka » Puncsízű pudingos süti » Kiribi saláta
» Csokis szeletek » Reszelt tésztás almás pite » Férfitorta » Rakott sárgadinnye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.