| Currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) receptLevesek Hozzávalók: A leveshez: 700 g sütőtökhús olaj 1 fej vöröshagyma 1 tk. curry 1 l zöldségleves alaplé 1 dl rizstejszín só,bors A pirított kenyérkockákhoz: 2 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma pár szelet szikkadt kenyér kockázva Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a curryt. Ezután jöhet bele a sütőtök. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Fedő alatt 15 percig főzzük, ezután pürésítjük botmixerrel, és hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Egy másik edénybe olajat öntünk, majd belepréseljük a fokhagymát. Miután összekevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután megforgatjuk benne a kenyérkockákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk, tálaláskor a levesre szórjuk. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |