| Cukkinis-burgonyás rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: - 700 g burgonya - 500 g cukkini - 4 főtt tojás - 8 ek. tejföl (lehet csökkentett zsírtartalmű vagy rendes is, ízlés szerint) - 3 nyers tojás - 150 g reszelt sajt - só - frissen őrölt bors - őrölt szerecsendió - olaj a sütő edény kikenéséhez Elkészítés: A nyers, meghámozott burgonyát vékonyra felkarikázzuk. A cukkinit kicsit vastagabbra karikázzuk fel mint a burgonyát, és a héját is rajtahagyjuk. A főtt tojást is felszeleteljuk, vagy tojászsletelőt használunk. Egy jénait vagy egy sima tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon le a burgonya. Majd kezdjük elrétegezni a burgonyát, a cukkinit és a tojást, folyton fűszerezve sóval, borssal. (Az a fontos, hogy alulra burgonya kerüljön.) Majd elkészítjük rá az öntete. (Ekkor már lehet előmelegíteni a sütőt, lásd lentebb.) A tojásokat egy tálban elkeverjük a tejföllel és ízesítjük a masszát sóval, borssal és szerecsendióval. Majd az egészet ráöntjük a rakottasra. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. (Ez gázsütő esetén, olyan 6-os fokozat lehet. Légkeverésesnél pedig csak olyan 180 fokra kell.) Majd átállítjuk a sütőt, ha már bent van, 170 fokra (légkeverésest 150-re, gázsütőt pedig 5-ösre) és kb. 1 óráig sütjük. (Ez sütő minőségének és fajtájának is függvénye, rövidülhet.) Majd 30 perc után kivesszük és megszórjuk sajttal és visszatola, készre sütjük. Tanácsok: Kb. 4 főre elegendő, persze ha csak nők fogyasztják, akkor lehet hogy többnek is elég. :) Lenti elkészítési idő sütéssel (1 óra) együtt értendő. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |