| Csupa-nyár leves pirítóssal receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg vegyes színű paprika 10 dkg sárgarépa 10 dkg szárzeller 10 dkg kelkáposzta 1 szál póréhagyma 4 evőkanál olaj 1 kávéskanál curry kevés friss rozmaring 1 zöldségleves-kocka só, őrölt fehérbors Elkészítés: A paradicsom héját ás magjait távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, olívaolajjal, és tedd félre. A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, vedd le a tűzről. Tanácsok: A kenyérszeleteket pirítsd meg, és halmozd rájuk a paradicsomot. Kínáld a leves mellé. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |