Tutireceptek.hu fejléc

Csupa-nyár leves pirítóssal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg vegyes színű paprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg szárzeller
10 dkg kelkáposzta
1 szál póréhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál curry
kevés friss rozmaring
1 zöldségleves-kocka
só, őrölt fehérbors

Elkészítés:
A paradicsom héját ás magjait távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, olívaolajjal, és tedd félre.
A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, vedd le a tűzről.

Tanácsok:
A kenyérszeleteket pirítsd meg, és halmozd rájuk a paradicsomot. Kínáld a leves mellé.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos sütőtökleves » Gyöngytyúkleves » Joghurtos körteleves 2 » Erőleves
» Saláta leves I. » újévi káposzta leves » Kínai gombás csirkeleves » Brokkolikrém- leves
» Zellerkrémleves diétásan » Hideg sárgadinnye leves » Póréhagyma levesem » Mángold krémleves
» Tejfölös bableves » Gulyásleves bográcsban » Kelkáposzta leves » Hagymaleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.