| Csokoládés szalámi - másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 személyre: 20 dkg háztartási keksz 20 dkg mandula vagy dió 20 dkg csokoládé 5 dkg + 4 dkg vaj 2 púpozott evőkanál kakaó 20 dkg porcukor 3 tojássárgája 2 púpozott evőkanál kristálycukor Elkészítés: A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk. A csokoládétojást, nyuszit összetördeljük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfürdőre vagy mikrohullámú készülékbe visszatesszük. A kakaót átszitáljuk. A vajas csokoládét simára keverjük, majd a porcukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. A csokoládés masszát a keksszel összegyúrjuk, és vizes kézzel 4 cm vastag hengerekké formázzuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjen. A mázhoz a kakaót a cukorral és 4 evőkanál vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és beledobunk 4 dkg vajat. A hengereket bevonjuk vele, visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni. Közvetlenül tálalás előtt vizes késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha marad, a hűtőszekrényben tároljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |