| Diós-csokoládés keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg finomliszt, egy-egy késhegynyi sütőpor és só, 25dkg cukor, 25dkg finomra darált dió, 10dkg durvára vágott dió, 2 tojás, 20dkg margarin, 20dkg étcsoki. a tepsi kikenéséhez: zsír és liszt. Elkészítés: A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral, a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. a csokoládét apró kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük. dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et zsírozott, lisztezett tepsire rakosgatunk. előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lánggal kb 10 percig sütjük,ezalatt szétterülve megsülnek. Tanácsok: Száraz helyen sokáig eláll! Kalóriatartalom: egy d kcal A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |