| Csokoládés körte 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4-6 db körte 20 dkg kristálycukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer) 3 dkg kakaópor 4 dkg liszt 2 dl tej 3 dl víz 1 cs. vaníliás cukor 1 dkg vaj Elkészítés: A vízből, a cukorral és a vaníliás cukorral szirupot főzünk. Ha forr, a közepes nagyságú, meghámozott, félbevágott körtékett (esetleg almát) puhára főzünk benne. Ha a körte megpuhult, kivesszük a szirupból és lecsepegtetjük. A szirupot felére beforraljuk. 3 csapott evőkanál kakaót elkeverünk 1 evőkanálnyi liszttel, és 2 dl hideg tejjel simára, csomómentesre keverjük. A felére besűrűsödött sziruphoz öntjük és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. A tűzről levéve 1 dkg vajat addig keverünk benne, amíg az elolvad, a csokoládé pedig szép fényes lesz. A körtéket üvegtálra helyezzük, a csokoládét ráöntjük. Alaposan lehűtve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |