| Csőben sült sajtos kelbimbó receptEgytálételek Hozzávalók: Csőben sült sajtos kelbimbó - 1 kg kelbimbó - 2 dl tej - 2 dl tejföl - 1 tojás - 2 evőkanál liszt - 5 dkg vaj - 10 dkg sajt - olaj - zsemlemorzsa - szerecsendió, só, bors ízlés szerint Elkészítés: A megmosott kelbimbót főzzük meg enyhén sózott vízben, szűrjük le. A felolvasztott margarinon pirítsuk világossárgára a lisztet, majd adjuk hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a tojássárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsük reszelt szerecsendióval, sóval, borssal. A tojásfehérjét verjük habbá, és keverjük a mártáshoz. A kelbimbót egy olajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tegyük, öntsük rá a mártást, szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot, és forró sütőben süssük, míg a teteje megpirul. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |