| Csirkeraguleves kapros túrógombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív) 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva 2 nagy szál újhagyma felkarikázva 10 dkg zeller felkockázva 10 dkg karalábé felkockázva 25 dkg zöldborsó pár rózsa brokkoli 1 paradicsom 3-4 gerezd fokhagyma 1 csokor friss kapor 10 szem szemes bors csipetnyi lestyán citromlé 2 dl tejszín 25 dkg túró 1 tojás 2 evőkanál búzadara só Elkészítés: A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük. Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk. Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni. Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle. Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk. A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is! Tanácsok: Különböző ízek meglepő harmóniája ez a leves,nagyon ízletes! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |