| Csirkemelles rakott krumpli (2 főre) receptEgytálételek Hozzávalók: 1 egész csirkemell 4-5 közepes burgonya 1 tojás 1 pohár zsírszegény (lehet másfajta is) tejföl 1 gerezd fokhagyma reszelhető sajt olivaolaj v. étolaj só, bors, szerecsendió, majoranna Elkészítés: A burgonyákat egészben, héjastól némi sóval felteszem főni. Előveszek egy kis tálat, felütöm a tojást, elkeverem ízlés szerinti (a krumpli és a hús mennyiségétől függően min. 1/2 pohár) tejföllel és pár csepp olajjal. Reszelek bele egy gerezd fokhagymát, késhegyni szerecsendiót, szórok hozzá némi majorannát majd sózom, borsozom és félreteszem a hűtőbe. Míg a burgonya fő, az 'öntet' pedig kissé összeérik a csirkemellet apró kockákra vágom és sóval, borssal éppen fehéredésig minimális olajon pirítom. Ha a krumpli megfőtt, meghámozom és felkarikázom. Egy kis tepsi aljába kenek a tojásos-tejfölös keverékből (akárcsak kiolajozáskor), erre fektetem rá burgonyakarikák felét, ráhalmozom a félkész csirkekockákat, majd betakarom a maradék krumplival. Ezt jól meglocsolom a fűszeres-tojásos-tejföllel majd reszelt sajttal koronázom. Lefedem alufóliával és kissé előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten illatozásig (kb. 10-15 perc) rotyogtatom, végül fólia nélkül 5-10 perc alatt pirosra sütöm a sajtréteget a tetején. Tanácsok: A krumpli előfőzése akár el ia hagyható, ha dupla mennyiségű tejfölös keveréket öntünk rá és abban főzzük meg. Azonban ilyenkor ügyeljünk a szeletek kellő vékonyságára, valamint hogy az alufólia szorosan illeszkedjen a tepsire, nehogy a gőz kiszökjön. :) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Picijenci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |