| Csirkemell filé édes-savanyú mártással receptHúsételek Hozzávalók: 3 fő részére: 50 dkg csirkemell filé 2 fej vöröshagyma 1 fej lilahagyma 1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika 1 doboz darabolt ananászkonzerv 1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is) 1 nagy doboz paradicsompüré 2-3 ek. cukor 1 ek. ecet 1 ek. szójaszósz izlés szerint só, bors, curry-por, fokhagymás fűszerkeverék Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, izlés szerint sózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel meghintjük. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd kevés olajon hirtelen lesütjük. A visszamaradt olajban a csíkokra vágott hagymát, paprikát kicsit megpuhítjuk, majd hozzáadjuk az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy kicsit meg is pirul az ananász. Majd beleöntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni. Közben összekeverjük egy tálban a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntjük. Ezt is hagyjuk jól felforrni. Ha nem elég sűrű akkor egy ki lisztet lehet hozzá adni. Majd visszahelyezzük a mártásba a húsdarabokat, és készen is van az étel. Tanácsok: Rizzsel nagyon finom ebéd. Ha nem tesszük bele a húst, akkor még másnap is lehet fogyasztani, mert nem ázik meg a hús a mártásban. Célszerű wok-ban elkészíteni! Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: banya76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |