Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell filé édes-savanyú mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 fő részére:
50 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika
1 doboz darabolt ananászkonzerv
1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is)
1 nagy doboz paradicsompüré
2-3 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. szójaszósz
izlés szerint só, bors, curry-por, fokhagymás fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, izlés szerint sózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel meghintjük. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd kevés olajon hirtelen lesütjük. A visszamaradt olajban a csíkokra vágott hagymát, paprikát kicsit megpuhítjuk, majd hozzáadjuk az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy kicsit meg is pirul az ananász. Majd beleöntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni. Közben összekeverjük egy tálban a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntjük. Ezt is hagyjuk jól felforrni. Ha nem elég sűrű akkor egy ki lisztet lehet hozzá adni. Majd visszahelyezzük a mártásba a húsdarabokat, és készen is van az étel.

Tanácsok:
Rizzsel nagyon finom ebéd.
Ha nem tesszük bele a húst, akkor még másnap is lehet fogyasztani, mert nem ázik meg a hús a mártásban.
Célszerű wok-ban elkészíteni!
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: banya76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres rántottcsirkemell » Debreceni csirkemell » Joghurtos csirkemell II. » Almás csirkemell.
» Halfilé dinnyemártással » Édes-savanyú hússaláta » Tahiti csirkemell » Csirke zöldségmártással
» Csirkemell görögösen » Borsos sajtos csirkemell » Kelrolád gombamártással » Őzcomb pikáns mártással
» Narancsos csirkemell » Sajtos csirkemell rántva » Erzsi csirkemelle » Sajtos csirkemell U1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.