| Csirkemell falatok fokhagymával, salátával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemell-filé 5 ek. olíva olaj 2 ek. mustár 3-4 gerezd fokhagyma só bors majoránna 4 paradicsom 4 paprika újhagyma 1 fejes saláta uborka Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mustárt, a szétnyomott fokhagymát, és az olíva olajat. Sóval, borssal, és egy kis majoránnával ízesítjük. A mustáros fokhagymás pácban megforgatjuk a csirkemellet. Érdemes a húst sütés előtt 1-1,5 órára betenni a hűtőbe, vagy akár már előző este bepácolni. Egy serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütjük a húsokat. A saláta elkészítéséhez a paradicsomot, paprikát, újhagymát, salátát, uborkát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük. 1 doboz kefirhez vagy natúr joghurthoz hozzányomunk 3-4 gerezd fokhagymát, picit borsozzuk, és egy kanál olíva olajat adunk hozzá. Belereszelünk egy kevés citromhéjat, és a levéből hozzáadunk pár cseppet. Hogy ne legyen túl savanyú, picit megcukrozzuk. Beletesszük a zöldségeket, és jól összekeverjük. A tetejét apróra vágott friss petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |