| Csirkemájjal töltött tappancsok receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg finomliszt 1 tojás 17 dkg vaj 3-4 ek tejföl 2 kk só a töltelékhez: 30-40 dkg csirkemáj 2 fej vöröshagyma kicsi vaj vagy olaj ételízesítő vagy só a tappancsok megkenéséhez: 1 tojássárgája pici só Elkészítés: Tészta: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható legyen a tészta. Hűtőbe tesszük pihentetni, míg a töltelék elkészül. Töltelék: A májat az apróra vágott vöröshagymával serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel és megpároljuk. A vizet szükség esetén pótoljuk. Ha megpuhult a máj, az egészet villával összetörjük. Nem kell teljesen pépesre, maradhat kicsit darabos. Hozzáadjuk a 2 tojást. A tésztát vékonyra nyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle. Két-két négyzetet veszünk, az egyikre ráhalmozunk a töltelékből, a másikat rásimítjuk. A széleket villával lelapigathatjuk, hogy jobban, szebben záródjon a tészta. A kész tappancsokat megkenjük tojássárgájával és esetleg még megszórjuk egy pici sóval. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 30 percig. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |